Senaste inläggen

Av Josefin Valbrant - 4 februari 2012 01:00

Idag fyller E-kullen hela 2 år!! Hipp hipp hurra!!!   

Stort GRATTIS säger vi till:

CW's Ebony "Poppy Popkin"
CW's Easy "Pärla"
CW's Elegance "Saga"
CW's Eclipse "Lova"
CW's Edge "Axel"
CW's Elite "Elliot"
CW's Energy "Lipton"
CW's Extreme "Poppe"

Hoppas alla 8 får en underbar dag!!!
 

Kram

ANNONS
Av Josefin Valbrant - 24 januari 2012 16:50

Här händer det inte så värst mycket just nu. Humla fick 8 finfina valpar den 19/1 och sedan dess har allt bara kretsat kring dem, som det brukar. Humla mår bra och är så rädd om sina små, även om hon gärna hade tagit ett och annat träningspass mellan matningarna.    Hon är så lik sin mamma! Men det får allt vänta ett tag till. De små växer med rasande fart och är pigga och starka. Skönt!! Mer om dem kan ni läsa i valpdagboken.


Jippie har efter mycket vånda från min sida nu fått flytta till Therese och Anders, som även har Leiya från A-kullen. Där kommer hon få all den tid och uppmärksamhet hon så mycket väl förtjänar! En underbar hund på alla sätt och vis, men efter hennes livmoderinflammation och kastration, kan hon ju inte användas i avel och då får hon det bättre där. Jag saknar henne något enormt, men jag vet att hon har det bra!!   Puss på dig gumman!

Årets planering är i övrigt igång för fullt. Tävlingar, prov, träningar och internat ska få plats mellan allt annat i kalendern. Kul att ha ännu en säsong som vi tror mycket på framför oss! Speedy ska ha sin första valpkull i sommar också om allt går som planerat. Jag håller även på att snickra på ännu en flatkull... Ja vi får se, mycket är det i huvudet i alla fall!


Kram!ANNONS
Av Josefin Valbrant - 15 januari 2012 07:00

Hipp hipp hurra för hela D-kullen som idag fyller hela 2 år!!!!! 


Stort GRATTIS säger vi till:
CW's Divinity "Jippie"
CW's Delicious "Thelma"
CW's Desire "Speja"
CW's Design "Fancy"
CW's Discovery "Lova"
CW's Decoration "Leja"
CW's Destiny "Wilma"
CW's Devotion "Freja"
CW's Dancer "Sune"
CW's Dedication "Chilli"
CW's Dreamer "Edizon"
CW's Defender "Rix"
CW's Dynamite "Dunder"

Hoppas att alla 13 får en riktigt härlig dag!!!
 


Kram


Av Josefin Valbrant - 29 december 2011 23:14

 Ja då var snart 2011 slut och vilket kennelår det har varit!!!   


Det har visserligen inte blivit några valpar under 2011, men det har varit ganska skönt. Inte för att det inte är roligt med valpar, men när man inte blir helt upptagen med en valpkull under flera månader, kan man lägga desto mer tid på aktiviteter och inte minst på egen hundträning.


Och mycket träning har det blivit!!  
Under året har vi haft ännu ett mycket lyckat kennelläger, med stort deltagande av ambitiösa och duktiga valpköpare och deras hundar!! Flertalet heldags eller helgträningar har det blivit, förutom alla våra trevliga och givande "vanliga" träningsträffar förstås. Alltid lika trevligt!!!!  


Resultaten har inte uteblivit!!!
Kennelns hundar har under året samlat ihop inte mindre än 9 stycken 1:a pris på officiella jaktprov!!!   Fantastiskt!!!! Även inom de inofficiella klasserna har vi visat framfötterna. Flertalet vinster och finfina höga placeringar under årets Working Test kan vi stoltsera med!!
Två CHAMPIONS har det blivit!! En i viltspår och en på utställning.
Bruks och lydnadsmeriter har det också blivit, med 1:a pris och uppflyttningar!!
Även inom vallningen har det hänt grejer, där Speedy fixat ett godkänt vallprov på kanonpoäng!!


Utöver allt detta har det givetvis blivit en hel del träffar utan träning och goa besök av alla härliga valpköpare och deras hundar!!!   Ni är alltid lika välkomna!!


TUSEN TACK för att ni tar så väl hand om och förvaltar era hundar så väl!!!!!!  
Oavsett om ni är aktiva med starter eller inom vilket område, så är ni precis lika underbara!!!
Utan er, ingen kennel!!!!!


Nu tar vi nya tag inför ett minst lika fantastiskt 2012!!!


GOTT NYTT ÅR!!!!!!!      

Av Josefin Valbrant - 26 december 2011 19:51

Då har årets sista kennelaktivitet gått av stapeln idag, i form av den årliga julpromenaden. Trots det lite taskiga vädret tycker jag att vi hade en riktigt trevlig dag som vanligt!! Alla hittade till slut en julklapp på söket   , elden brann och jag tror alla var mätta och belåtna när de åkte hem.


Tusen tack alla som kom, alltid lika trevligt att träffa er och era hundar!!!  


Kram


Av Josefin Valbrant - 23 december 2011 23:22

Vi vill önska er alla en riktigt God Jul och hoppas att ni får en härlig och fridfull helg tillsammans!!!


Här blir det som vanligt ett saftigt märgben i julklapp till samtliga 4-benta!!


Kramar från oss alla!!

 

Av Josefin Valbrant - 12 december 2011 22:10

I lördags var det dags för ännu en fasanjakt och denna gången fick Jippie följa med. Humla är ju förhoppningsvis dräktig och sist Mirax var med så fick han så ont i sitt ben, så nu är han pensionär på riktigt. Tänkte därför att lillan kunde få prova på.


Jag hade inte så stora förhoppningar med tanke på att hon aldrig varit med på jakt förut. Jag var mer inställd på att gå med som klappare hela dagen. Döm om min förvåning när Jippie beter sig som om hon inte har gjort annat i sitt liv?!?!?!    Snacka om en alldeles underbar överraskning!!!! Helt tyst och stadig och med full fokus på uppgiften. Fullständigt spontan på både döda och skammade fåglar och vilken viltfinnare!!!!! Varje gång jag skickade ut henne kom hon snabbt in med en fasan, trots många andra hundar i samma område. Tryckte sig in i alla möjliga buskar och snår och tog för sig ordentligt på eftersöken. Tog upp, följde löpor och jagade ifatt de skammade fasanerna med glans!! Vilken naturbegåvning!! Praktisk jakt är helt klart hennes grej!!! 


Efter en lång dag kan jag lova att lillan var bra trött och gottade ner sig i en Biabädd när vi kom hem...


HÄRLIGT!! Det är precis denna anledningen till att jag föder upp och tränar hundar. Att få se och uppleva när egenskaperna talar för sig själv i sina rätta element!!!


Kram 

Av Josefin Valbrant - 4 december 2011 22:35

Ja det är det minst sagt på hundfronten just nu!!  


Humla och Jaspar fick till 4 bra parningar och är hon det minsta lik sin mamma så är hon dräktig, men det vet jag ju förstås inte ännu. Ultraljud är bokat så då får vi veta säkert! Jaspar fick till slut åka hem och det gick precis lika smidigt som att hämta honom. Nu är det bara att hålla tummarna och vänta.


Lagom till att det var färdigt, kom Speja hit för sin date med goe Harley. Än är det lite tidigt, men jag hoppas på parning runt tis-ons eller nåt. Vi får se.


Emellan har vi förstås bl a hunnit med årets sista träning. En tapper skara samlades för träning i ösregn och mer eller mindre stormvindar...   Gisses vilket väder, men det blev ganska bra ändå. Självklart jätteduktiga hundar och förare som vanligt!! Med tanke på framstegen under detta året, ska det bli enormt kul att se vad nästa år har att erbjuda!    Efteråt bjöd söta Anders och Therese på glöggfika som avslutning. Jättegott, tack för det!!


Årets sista aktivitet bli julpromenaden på annandagen. Ni missar väl inte den?!?!   


Kram


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se