Senaste inläggen

Av Josefin Valbrant - 24 november 2011 20:58

Tänk att det aldrig ska bli riktigt som man har planerat... Nu är ju inte detta någon katastrof på något vis, men för att det ska bli optimalt hade det varit bra om de följde boken.  


Matte Anette ringde idag för att berätta att Speja börjat löpa. Roligt självklart, men Humla är bara precis parad!!! Humla är sen med sitt löp och Speja är tidig. Det verkar som om de vill ha valpar samtidigt. Ja ja, kul ska det bli med valpar i alla fall!!! OM det nu blir några. Fördelen är att det blir lite fler för alla att välja bland.


Ska bli riktigt riktigt kul med små lakritstroll och ev chokladpraliner igen!  

 

Kram

ANNONS
Av Josefin Valbrant - 21 november 2011 16:02

Det har det verkligen varit!!

Jag m Humla & Jippie, Magnus & Ingela m Maya, Anette m Pyssla & Speja och Susanne m Peppzi samlades i lördags fm vid Susannes torp utanför Kalmar för att starta vår planerade träningshelg. Efter några timmars bilkörning kom vi fram till ett mysigt litet torp med superba marker!!    Här kunde man göra mycket och efter en kort introduktion la vi upp träningen. Dirigeringar över och igenom ris, skog och vått fält varvat med närsök och svåra markeringar blev det och när det var dags för lunch, preppade vi med nya dummies för att hundarna skulle få sudda lite. Efter grillningen tog vi åter upp träningen och denna gången försvårade vi det hela med apportkastare till markeringarna. Hundarna fick sedan med varierad störning ta dirigeringarna. Riktigt bra träning och jag tror att alla var aningens trötta när vi styrde hemåt Susanne och hennes familj, där vi skulle samlas för middag och övernattning. Även kvällen blev jättetrevlig med jättegod mat och trevligt umgänge!!   Självklart passade vi på att fira våra 1:a pris!!

Söndagen bjöd på en ny träningsdag på samma plats och återigen utnyttjade vi våra områden sedan dagen innan för dirigeringar. Markeringarna försvårade vi genom att varva dummies med tennisbollar i riktigt högt gräs. Dagen avslutade vi med markeringar med apportkastare inne i skogen med mycket småbackar och rolig terräng.

Kort sagt har det varit en underbar helg med duktiga förare och hundar och mycket trevligt umgänge! Detta får vi göra om!! Tack till alla som bidrog till helgen på ett eller annat sätt!!  


Kram


ANNONS
Av Josefin Valbrant - 17 november 2011 00:00

Så då har jag varit över i Danmark för att hämta hit Humlas kavaljer Jaspar. Vilken mysig kille, man smälter direkt!!! Allt gick utan problem och han fann sig till rätta snabbt här hemma. Humla gillade honom direkt och det blev nästan en parning på direkten. Skulle tro att det blir under de kommande dagarna. Spännande!!

Av Josefin Valbrant - 14 november 2011 12:12

Igår var det årets sista Working Test. Ja nu blev det ju ingen start för mig och Humla, eftersom hon löper. Jag åkte och tittade i alla fall och var sedan funktionär.

Men fyra andra hundar från CW kom till start på SSRK Västra, Halland syds WT. Bäst gick det för Anette med sin Speja som vann på härliga 96p!!!  Verkligen kul att vara på plats och se er fina bedrift! Många hade problem med markeringarna, pga bristande vittring i det kalla gräset. Men inte Speja inte, hon spikade varenda en!! Stort GRATTIS!!!! Vilken säsong vi har haft allihopa!! Så kul!!
 Bra kämpat ni andra också, visst har vi kul när vi är ute ihop?! Här nedan kommer lite bilder från working testet, på några av alla de trevliga domarna och funktionärerna.
         

Tack alla för en härlig dag och ett välorganiserat wt som vanligt!!!


Kram

Av Josefin Valbrant - 8 november 2011 13:26

Jaha då står det klart att gårdagens jakt var Humlas sista aktivitet för i år. Vi har fler jakter och ett WT inplanerat, men eftersom damen bestämt sig för att börja löpa idag så fick jakten igår bli den sista. Tråkigt givetvis men nu har vi förhoppningsvis lite valpar att se fram emot istället. Jakter blir det fler till nästa år och WT och prov också. Jag är 100% säker på att de övriga CW-ekipagen håller fanan i topp på söndagens WT!    Lycka till!!


Det känns dock skönt att jag var så otroligt nöjd över Humlas insats på jakten igår, nu när det blev den sista. Gott att avsluta året på det viset!   Detta har varit hennes debutår på jakt och hon har verkligen vuxit och tagit sig an uppgiften med den äran! 6 and- och 4 fasanjakter har vi hunnit med och igår visade hon verkligen vad hon går för! Kul!!! Nu längtar vi redan till nästa års premiär!!


Kram

Av Josefin Valbrant - 31 oktober 2011 22:17

I helgen var jag, Anette och Susanne iväg på WT ihop och hade en mycket trevlig dag tycker jag! Även om det var lite blandade resultat, så var det ett mycket välordnat WT med väldigt god stämning.


Jag och Humla hade laddat inför detta med flera fasanjakter, vilket ju inte är det bästa inför denna sortens aktivitet.    Damen var extremt taggad och het, vilket visade sig med mycket spring och ofokus på alla stationerna utom vattnet. Där gick det liksom "lagom" fort så att även hennes hjärna hängde med och det var också vår enda fullpoängare... Trots att det "brann" i henne så var hon helt stadig och tyst. Alltid något... Nu låter det som om jag var väldigt missnöjd, men riktigt så illa var det inte. Vi fick ihop 79p trots mycket "slarv" och det är ju även detta som gör Humla så rolig att jobba med. När hjärncellerna väl hänger med, kommer det bli kanon!!


Station 1:
En enkelmarkering i skog, med svår placering och dålig sikt över en stenmur. Här var problemet att hon inte såg nedslaget, vilket medförde att hon tvekade på mitt kommando och blev yvig där ute. 14p


Station 2:
En enkelmarkering på vatten. Svår igång genom vass och sedan landade den i en vik, så många hundar gick upp på andra sidan och sprang runt. Inte Humla. Rakt ut och rakt in. 20p


Station 3:

En enkelmarkering i högt gräs där det var blött. Humla sprang rakt ut spikade den och kom rakt in, men slår i min hand vid avlämningen, därav avdrag. 18p


Station 4:
Två enkelmarkeringar. Inget svårt alls, men Humla har otur och hennes första hamnar precis bakom ett träd och skymmer sikten. Hon missbedömer och springer ut för djupt och får ringa lite innan hon hittar den. Nr 2 spikar hon. 16p


Station 5:
Först en enkelmarkering på andra sidan av en stenmur, sedan skulle man vända rakt om innan man får ta den och skicka på ett litet närsök väldigt nära. Inga problem att släppa markeringen och vända om, men när jag väl skickar Humla så säger hon jippi och tänker STORT sök. Här var det mycket spring i benen som behövde ut. Hon hittar till slut en dummie och spikar sedan markeringen. 11p


Inga problem träningsmässigt egentligen. Det här kan hon, men allra bäst när hjärnan är med!  


Anette hade också lite otur och lite slarv med sina tjejer Pyssla och Speja. Speja gick som vanligt bra för hennes ålder, det är mycket i huvudet just nu och det kommer också bli kanon när hon mognat till. Pyssla som varit sjuk är som jag skrivit i tidigare inlägg tillbaka i full form igen och gör vad hon kan för att ta igen hennes sjukskrivning. Tyvärr kanske inte alltid i samklang med matte.   


Jättekul var att Susanne och Peppzi återigen gjorde en kanonrunda och vann på starka 90p!!   Stort GRATTIS och tack tjejer för en rolig helg!!


Magnus och Maya har även de startat på WT idag. I Stättared var de och i Ökl förstås. En lika het Maya som vanligt, var inte heller hon riktigt överens med husse. Bra kämpat ändå!!! Vi har i alla fall saker att träna på inför vårsäsongen!


Kram Av Josefin Valbrant - 24 oktober 2011 15:10

Denna gången i Halmstad, så det var nära och bra! Även denna helgen var jag på plats och tittade och hade tur med vädret.   


På lördagen startade 2 CW-hundar, systrarna Maya och Pyssla. Magnus och Maya var först ut och visade var skåpet ska stå. Även om damen var taggad till tänderna så höll hon ihop bra och visade vad hon kan. Vilket sök!!!! Åh en fröjd för ögat!! Ett riktigt fint 1:a pris fick de!! Stort GRATTIS!!!!!!
 


Sedan var det syster nr 2, Pyssla och efter en elak Borreliainfektion så var det nu dags att se om damen var tillbaka. Och det var hon! Följsam och effektiv med fint arbete och en härligt glad matte belönades även hon med ett riktigt fint 1:a pris!! Även hon visade vilken stark sökhund hon är när hon är frisk! Stort GRATTIS!!!
 


På söndagen gjorde Agne debut med en ung Dunder, CW's Dynamite och vilken arbetsmaskin!!!   Det gick så in i helsike, sa även domaren!! Tyvärr höll inte huvudet ihop riktigt efter lång väntan och många intryck innan de fick starta, men han visade att han verkligen har vad som krävs och ihop med den farten vill jag bara citera domaren igen: Den dagen allt pusslas ihop, då blir han farlig!!    


Så kul att vara på plats och se alla duktiga valpköpare med sina duktiga hundar!!


Söndagen börjades även med den vanliga kennelträningen och vilken härlig dag. Vi hade mycket att fira och många som inte varit med på ett tag var åter med igen. Alltid lika kul!! Duktiga hundar och förare, fint väder och underbart umgänge. Vad mer kan man begära?!!


Kram

Av Josefin Valbrant - 15 oktober 2011 15:00

I helgen har det varit jaktprov i Ystadtrakten och inte mindre än 3 CW-hundar kom till start. Självklart ville jag dit och titta!! Vi åkte ner redan på fredagkvällen för att äta lite gott ihop och övernatta, så vi var på plats på lördagmorgonen. Mycket trevligt!!


Först ut var Susanne med Peppzi, CW's Cannonball och det gick som en dans. Lugnt och trevligt förd av matte Susanne gjorde han en jättebra start och det räckte hela vägen till ett 1:a pris! Så kul, grattis i massor!!!
 


Sedan var det Magnus och Maya, CW's Breakthroughs tur och gissa om damen var laddad!! Med mycket vilja och stor arbetslust som behövde pysa ut lite här och var, blev det lite småmissar som lite pip och problem att gå hos husse. Det är ju mycket roligare att gå hos skytten!! Hon visade dock att trycket och viljan finns där med råge! Bara på det igen!!
 


Sist ut var Eva med Gucci, CW's Brilliance. Tyvärr hann vi inte dit för att se dem men enligt matte var det de där avlämningarna som fortfarande behöver slipas till. Det kommer, resten har dem och ffa en härlig hund att se i arbete!!


Vi hade underbart väder, även om det var kallt i skuggiga skogen. Tack till Skåne/Blekinge sektionen som servade alla som ville med varm mat i skogen! VÄLDIGT uppskattat! Tack för en mycket trevlig helg alla!


Kram

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se