Senaste inläggen

Av Josefin Valbrant - 7 oktober 2011 22:22

Idag ringde en glad matte och berättade att hon och hennes hund idag fixat ett fint 1:a pris i nybörjarklass på B-prov jakt.    Det är alltid lika kul att få dessa rapporter och få höra hur glada och nöjda alla är med sina hundar!! Utan er dock, inga framgångar!! Tack!!


Så här står det på deras hemsida:

Fantastiska fröken Fancy visade en härlig attityd och gjorde ett utmärkt jobb rakt igenom. Puss på dig min lilla goding!


Stort GRATTIS Ingo och Fancy, CW's Design!!!


Kram

ANNONS
Av Josefin Valbrant - 25 september 2011 18:30

Precis hemkommen från mitt allra första vallhundsprov. Det var dessutom Speedys första start och det gick över förväntan!! 


Vi gick in som nummer två och han se lite av hunden som gick före. Ruskigt nervös gick jag in mot startstolpen och tog ett djupt andetag innan jag skickade iväg Speedy på hämtet. Hon gjorde ett jättefint hämt, ett ännu bättre upptag och drev de fram till mig lugnt och fint. Hela 48/50p fick vi i hämtet!! Domarens kommentar i protokollet på upptaget var: Snyggt!!!  


Sedan var det över till fösningen, sedan drivningen och slutligen fållan. Allt gick superfint fram till fållan, där fåren hade mycket drag upp och förbi den, så hon fick springa upp och stoppa dem. Till slut var de inne och slutet gick kanon! 92/100p fick vi med en enda kommentar från dommaren: Kanonhund!!!


Gissa om hemfärden gick lätt?!  


Kram!
 

ANNONS
Av Josefin Valbrant - 8 augusti 2011 23:30

Efter några dagar långt norrut är vi nu hemma igen.


I kombination med besök hos Doris m ägare, passade vi på att besöka en utställning. Konstigt, jag vet!!!   Det där med utställning är ju varken min eller mina hundars grej!! Men jag ville ha en bedömning på Humla innan valparna och Doris gjorde sin debut. Det gick som väntat och sedan var det avklarat. Gott!


Desto trevligare var det att hälsa på Doris m familj. Vilket omhändertagande!! Tusen tack och så roligt det var att se Doris jobba ihop med er! Det bådar gott inför framtiden! Jättekul var också att träna i den annorlunda terrängen som är där, det vill vi göra om!


Här är en bild på systrarna Doris och Humla. Syskonlika eller???

 

Av Josefin Valbrant - 6 augusti 2011 23:30

Ett helt år har gått!!!!


Det är helt ofattbart att det redan har gått ett helt år sedan min underbara Dansa fick somna in. Det känns och gör precis lika ont som om det vore igår.   Det går inte en enda dag, utan att jag tänker på henne. Hon kommer alltid att finnas hos mig och jag är så tacksam för alla hennes härliga avkommor som hon lever vidare genom! 


     Av Josefin Valbrant - 6 juli 2011 23:30

Gud vad roligt rent ut sagt!!!


Idag har Anette och Susanne kommit hit med sina hundar för att spendera några dagar här för träning och start på WT. Med underbart väder och laddade till tusen åkte vi till kvällens WT och start för alla tre i Nkl. Jag startade Humla och Jippe, Anette startade Pyssla och Speja, Susanne startade Peppzi och sedan mötte vi även Eva med Gucci på plats. Många CW-hundar alltså. Jag skämtade lite och sa att "tänk vad roligt om alla pallplatserna togs av CW-hundar"! Föga anade jag att det skulle gå så bra för oss att det slog in. Resultatet blev att Anette kom på 3:e plats med Speja på fina 89p, Susanne kom på 2:a plats med Peppzi på 90p och jag kom på 1:a plats med Humla på 98p! Så kul!!!! Även Pyssla, Jippie och Gucci gjorde bra ifrån sig. Grattis alla, det kan vi göra om!!   

Av Josefin Valbrant - 26 juni 2011 23:15

Precis hemkommen efter ännu ett superhärligt, roligt och mysigt midsommarfirande hos goa valpköpare på Öland! Tack för att vi får komma!!


Det har inte bara blivit festande, utan vi har allt hunnit med en del träning också! Det är så kul att få följa upp och se vilka framsteg ni alla duktiga förare gör! Glöm inte att även de små stegen räknas!

Av Josefin Valbrant - 18 juni 2011 23:15

Tänk att min lille älskling redan fyller 10 år!!  


Det känns som om det inte var alls längsesedan han var liten och vi tränade på. Så mycket roligt vi har gjort ihop och vilken härlig hund!! Mirax är "still going strong" så att säga och jag hoppas vi får ett par härliga år till tillsammans. 

 


Av Josefin Valbrant - 15 juni 2011 23:15

Hej svejs!


Jag har länge velat kunna rapportera och berätta om både stora och små händelser här på kenneln, lite utförligare för alla er som vill veta. Därför kommer ni hädanefter kunna läsa här om våra aktiviteter och annat som har med hundarna att göra. Bloggen kommer även ersätta gästboken, eftersom den används så sällan.


Trevlig läsning och har ni något att berätta så hör av er!

Kram

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se