Senaste inläggen

Av Josefin Valbrant - 28 juli 2012 16:30

Lakrits och Humla-Jasparvalparna i F-kullen har hunnit bli drygt 6 månader. Vart har tiden tagit vägen, nu är de ju snart stora!! Det är så kul att få träffa valparna på träffarna och av er som bor för långt borta får jag härliga rapporter ofta.   Allt värmer ska ni veta!!!

Lakrits är ett riktigt energiknippe som inte väjer för något...oj vad hon kommer skada sig om hon inte börjar se sig för. Hon är med på allt till 110% och har en härlig attityd till allt! Ibland önskar man bara att hjärncellerna hade hängt med, men det kommer förhoppningsvis. När hon sedan väl stänger av är mys i knät det absolut bästa hon vet. Hon är ingen stor tjej, så med sina 15kg får hon lätt plats.
Lakrits:
 

F-kullen har utvecklats till små kopior av sina föräldrar. Mycket ös och attityd till allt och jag hoppas deras mattar och hussar ser det positiva i det hela. De har som tur är en stor portion will to please allihopa, så de är förhållandevis lätta att påverka i rätt riktning. På träffarna har vi kikat på grunderna i jakten och vardagslydnaden, hur man får en bra relation och bara umgåtts förstås. Alla är så duktiga med sina hundar och jag tror det kan bli hur bra som helst!!
Minnie:
 

Freja:
 

Macallan:
 

Glittra:
 

Bob Marley:
 

Ture:
 

ANNONS
Av Josefin Valbrant - 13 juli 2012 00:21

Äntligen är de båda "nya" valparna på plats här hemma i Sverige.

Jag och Maria Jogeland for över till England över midsommar för att hämta en svart flattik som ska bo hos och tränas av Maria. Man vet inte riktigt vilka förväntningar man vågar ha, men linjemässigt kändes det kanon. Väl där blev vi mötta av en alldeles underbar liten tik, som utan några som helst tveksamheter tog allt med ro. Hon har verkligen levt upp till våra förväntningar med råge och Maria rapporterar att allt går jättebra och att hon trivs med denna trygga och härliga lilla tjej. Vi fick även se och träffa hennes pappa och vilken underbar hund måste jag säga! Helt i min smak!!   


Några veckor senare var det dags igen och denna gången skulle jag hämta en flathane till mig. Eftersom resan och mötet med lilla Hobbit gått så otroligt bra, kändes det lite oroligt. Kan man verkligen ha sådan tur ännu en gång?!?! Visst kunde man det!   Precis samma känsla infann sig vid mötet av lille Dustin och även hans resa hem gick utan problem!


Det ligger otroligt mycket tid, energi och pengar bakom dessa små och jag hoppas att de kommer leva upp till våra förväntningar! Jag ville inte bara ha in nytt blod utan verkligen min typ av flat också. Inte det lättaste kan jag säga, men det känns som om jag lyckats så här långt. Spännande är det i alla fall och det har börjat väldigt bra!   Fortsättning följer alltså...

Kram

ANNONS
Av Josefin Valbrant - 20 juni 2012 23:12

I morgon bär det av!!

Jag och Maria Jogeland kommer fira midsommar på englandsfärjan och det ska bli så kul!! Efter otaliga timmar och mycket mycket slit, är det äntligen dags!!   Strax efter midsommar kommer det alltså en engelsk flattik hit hem och några veckor senare även en hane. Det ska bli så otrolig kul och spännande att få känna på de små. Nu håller vi tummarna för att resan och ffa lilla tjejen lever upp till förväntningarna!


Trevlig midsommar på er alla!!!   

Av Josefin Valbrant - 18 juni 2012 22:45

 
GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!!   Min älskade gubbe Mirax, tänk att du fyller hela 11 år idag! Trots ålderskrämpor och en elak tumör, är han alltid lika med och positiv i blicken. Det är så roligt att få njuta av en "gammal" hunds vishet och det märks så tydligt vad oerhört väl de känner en efter så många år. Jag hoppas vi får lite tid till ihop!


Dagen firades med massor av skoj och ett smaskigt märgben!!
 

Av Josefin Valbrant - 8 maj 2012 12:03

Nu märks det att säsongen igång. Resultaten börjar så smått trilla in för året, vilket alltid är lika kul!!!


Senaste resultatet stod Eva och hennes Gucci för!

Inte nog med att det fixade ett fint 1:a pris på jaktprov, utan de blev även kändisar på kuppen!!!
Följ länken:
http://www.kristianstadsbladet.se/bromolla/article1625069/Att-ta-hem-bytet-ar-beloning-nog-for-en-retriever.htmlKram


Av Josefin Valbrant - 20 april 2012 13:17

Då var ännu ett mycket trevligt kennelläger över.   

Under två hela dagar har vi tränat och umgåtts, både två- och fyrbenta. Träning på dagtid och trevlig middag och umgänge på kvällstid!    I år höll vi till i Hishult på fantastiska Björkeberg hos Pia och Påp. Stort TACK för underbar service och mat!!  Söker ni fantastiska träningsmarker så åk hit!!! Även i år var det jaktlig inriktning på lägret och även i år kom Johnny Henriksen och Maria Jogeland och förgyllde våra dagar!! TACK!!! Jag kan utan tvekan tala för alla när jag säger att det var kanon på alla sätt och vis även i år!! Nu får vi åka hem och låta allt sjunka in för att sedan omvandla allt till handling på eget sätt.


Stort TACK givetvis tilla alla deltagare, utan er inget läger!!! Så kul att träffa er alla och se hur duktiga ni är med era hundar!!!  

Nu laddar vi inför nästa år och som vanligt är jag oerhört tacksam om ni vill maila mig bilder!


Kram

Av Josefin Valbrant - 23 februari 2012 22:15

Hipp hipp hurra!!  
Tänk vad tiden går!! Idag fyller A-kullen hela 5 år och vi hoppas ni får många många härliga år framöver!!!

Stort GRATTIS säger vi till:

CW's Absolute "Zico"
CW's Adventurous "Dixon"
CW's Action "Larsson"
CW's Arrow "Texas"
CW's Amazing "Minja"
CW's Active "Aska"
CW's ALways "Zelina"
CW's Angel "Engla"
CW's Astonishing "Leiya"
CW's Adorable "Stella"


 

Kram

Av Josefin Valbrant - 19 februari 2012 20:39

Stort GRATTIS till alla i B-kullen, som idag fyller 3 år!!!
Hipp hipp hurra!!! 


Grattis till:
CW's Breakthrough "Maya"

CW's Busy "Busy"
CW's Beauty "Mira"
CW's Brilliance "Gucci"
CW's Born To Be "Pyssla"
CW's Bollinger "Love"
CW's Beyond Basic "Simply"


Hoppas ni får en riktigt härlig dag!!
 

Kram

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se